The Economist, İsrail’in saldırılarında ölen kişilerin yüzde 40’ının çocuk olmasının nedeni olarak, “doğum oranının yüksek olması nedeniyle çocuk nüfusunun çok fazla olmasını” gösterdi.
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” operasyonunu başlatması sonrası İsrail ordusu, doğrudan sivilleri hedef alarak savaş suçlarına her gün bir yenisini ekliyor.
Hastane, okul, cami, kilise demeden binlerce Filistinli çocuk, kadın ve yaşlıyı katleden İsrail’e Batılı ülkeler ise açık destek vererek katliama adeta çanak tutuyor.
Son olarak İngiliz yayın kuruluşu The Economist, İsrail’in çocuk katliamına adeta kol kanat geren bir habere imza attı.
“ÖLÜ SAYILARI ŞİŞİRİLMİŞ OLABİLİR”
“Neden Gazze’deki kurbanların çoğu çocuk?” başlıklı haberde, Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 7-24 Ekim tarihleri arasındaki ölü sayılarının “şişirilmiş olma endişesi taşıdığı” ifadelerine yer verildi. Sağlık Bakanlığı’nın Hamas tarafından yönetildiği vurgulandı.
BIDEN’IN SİVİL BAHANESİ HATIRLATILDI
Haberin devamında, İsrail’i ziyareti sırasında sivil katliamına kılıf uyduran ABD Başkanı Biden’ın sözleri hatırlatıldı. Biden, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin hayatını kaybettiğinden emin olduğunu ancak Filistinlilerin bu konuda açıkladığı rakamlara güvenmediğini belirtmişti. Biden, İsrail ordusunun sivil katliamlarına ilişkin ise, Hamas’ın “sivillerin arkasına saklandığını”, bunun da İsrail’e “ek bir yük getirdiğini” söylemişti.
UKRAYNA İLE GAZZE’DEKİ ÇOCUKLAR KARŞILAŞTIRILDI
Ukrayna-Rusya savaşıyla Gazze saldırısındaki ölü sayılarının karşılaştırıldığı haberde, “Çok daha büyük iki güç (Ukrayna-Rusya)” ve “Çok daha uzun dönemde” ifadeleriyle İsrail vahşeti adeta küçümsendi.
Ukrayna’da yaklaşık 9 bin 800 sivil ölümünün 550’den azının çocuk olduğu ancak Gazze’de bu oranın çok yüksek olmasının nedeni “genç nüfus yapısına” bağlandı.
SOYKIRIMIN KILIFI: DOĞUM ORANI YÜKSEK
The Economist’in İsrail’in adını bile geçirmediği, sanki Filistinli çocukların kendi kendilerine öldüğü algısıyla kaleme aldığı haberde katliama adeta kılıf hazırlandı. “Doğum oranının yüksek olduğu, bu nedenle Filistin topraklarının nüfusunun yaklaşık yarısının 20 yaşın altında olduğu hatta bu oranın Irak, Namibya ve Tayland gibi diğer üst-orta gelirli ülkelerin ortalamasından çok daha yüksek olduğu” ifadelerine yer verildi. İsrail’in katliamları yerine bölgenin demografik yapısıyla ilgili derinlemesine yapılan analiz haberin yayınlanma amacı “çok çocuk ölüyor çünkü çok çocuk var” algısının yapıldığı şeklinde yorumlandı.
“BEBEK ÖLÜMLERİNİ NORMALLEŞTİRME” ÇABASI
The Economist’in sosyal medya hesabından paylaştığı haber ise büyük tepki topladı. “Bebek ölümlerini normalleştirme” çabası olarak nitelendirilen habere, “Bu makalenin amacı nedir? Okuyucuya Filistinli kadınların iki yerine üç çocuğu olduğunu bildirmek için. Bu, İsrail’in bir yerine iki çocuğu öldürmesi anlamına mı geliyor?” şeklinde binlerce yorum yapıldı.